Vejledning til ansøgning
Læs denne vejledning grundigt og få svar på dine spørgsmål vedrørende ALSANG Puljen inden du søger støtte. Ansøgninger, der ikke lever op til rammerne beskrevet i denne vejledning og de skitserede kriterier for støtte, vil ikke komme i betragtning.
Start med at gennemse HELE ansøgningsvejledningen herunder INDEN du udfylder ansøgningsformularen. Hav eventuelt et tekstdokument med svar på alle spørgsmålene i formularen klar inden udfyldning, så du nemt kan kopiere teksten ind i de relevante felter i formularen.
- Læs hele ansøgningsvejledningen.
- Klik derefter på ”Opret ansøgning”.
- Udfyld formularen vedr. kontaktinfo, bankoplysninger, ansøgning og budget. Alle obligatoriske felter skal udfyldes før ansøgningen kan indsendes.
- Formularen kan IKKE gemmes undervejs.
- Når alle felter er udfyldt klikkes på ”Indsend ansøgning”.
- Du modtager en mailkvittering på din ansøgning, når du har trykket ”Indsend ansøgning”. Mailkvitteringen sendes til den mail du har angivet under kontaktinfo.
- Har du ikke modtaget en mailkvittering, så tjek evt. dit spamfilter. Er kvitteringen heller ikke her, er din ansøgning ikke udfyldt korrekt.
- Alle ansøgere modtager svar på deres ansøgning på mail senest to måneder efter ansøgningsfristens udløb. Det er desværre ikke muligt at få oplyst årsager til afslag.
I ansøgningsformularen skal nedenstående felter udfyldes. Bemærk at der er max antal tegn på dele af indholdet i ansøgningen. Hav info og tekst til alle felter klar inden du starter med at udfylde formularen. Formularen kan IKKE gemme undervejs.
Kontaktinfo
- Fulde navn på ansøger (kontaktperson)
- Evt. navn på forening, institution e.l.
- Telefon
- Mailadresse
- CPR.nr./CVR.nr.
Bankoplysninger
- Reg.nr.
- Konto nr.
Ansøgning
- Projekttitel
- Sted for aktivitetens afholdelse
- Aktivitetens art (max 50 tegn) - fx koncert med fællessang, fællessangsstævne, workshop, udstilling, seminar, radio/TV begivenhed, filmfremvisning, performance, installation.
- Hvornår afholdes aktiviteten
- Hvor lang tid varer aktiviteten
- Indsatsområde/-r – vælg mindst én af de fem indsatsområder
- Målgruppe for aktiviteten
- Antal forventede deltagere
- Formål (max 400 tegn) - beskriv hvad der gør jeres projekt/arrangement særligt relevant. Beskriv hvordan er arrangementet/projektet rækker ud mod, appellerer til og involverer folk, der ikke normalt synger fællessang.
- Projektbeskrivelse (max 3000 tegn) – beskriv projektets form og aktiviteter. Hvordan har aktiviteterne særligt fokus på og relevans ift. støttepuljens indsatsområder og ALSANG 2020’s formål? Hvordan aktiveres/inddrages de ønskede målgrupper?
- Formidling og dokumentation (max 1000 tegn) – beskriv kort formidlingsstrategi og dokumentationsform. Hvordan vil I kommunikere projektet så det bliver relevant og interessant at deltage? Hvordan kan I forme og formidle arrangementet/projektet, så det måske også er interessant for andre end dem der deltager og på den baggrund eventuelt tiltrække større medier?
- Samarbejdspartnere – angiv eventuelle samarbejdspartnere, som er med til at planlægge eller afvikle aktiviteten.
Udgifter
- Teknik og afvikling (fx lokaleleje, sceneudstyr, teknik, løn til teknikere/lydfolk, klaverstemning, forplejning, overnatning, udsmykning, transport, Koda)
- Markedsføring, materialer og annoncering (fx design og produktion af tryksager (flyers, roll-ups, sanghæfter, T-shirts osv.) og annoncering)
- Dokumentation (fx fotograf, videoproduktion e.l.)
- Projektkoordinering og administration (fx løn (værdien af medarbejdertimer) til projektkoordinator e.l.)
- Honorarer til medvirkende (fx musikere, komponister, værter)
Indtægter
- Billetindtægter/deltagerbetaling
- Egenfinansiering
- Anden medfinansiering (fx andre støtte bevillinger, bidrag fra samarbejdspartnere - kan være ressourcer i form af medarbejdertimer brugt i relation til projektet)
Ansøgt beløb (2.000-10.000 kr)
Puljen kan søges af alle, som vil være med til at styrke og udvikle fællessangskulturen i Danmark og markere 75 året for Danmarks befrielse.
Det er afgørende, at dit arrangement/projektet bygger på en væsentlig grad af lokale kræfter og frivillighed.
Du kan ansøge beløb af størrelsen 2.000 - 10.000 kr.
Det er en forudsætning, at der er en egenfinansiering/medfinansiering på minimum det samme beløb, som det søgte beløb. Søger du fx 5.000 kr. fra ALSANG puljen, skal du også have en egenfinansiering eller anden form for medfinansiering (fx andre fondsbevillinger, lokale støttepuljer, samarbejdspartneres bidrag, egne eller samarbejdspartneres ressourcer i form af lokale, teknik, medarbejdertimer osv.) på minimum 5.000 kr.
Det bevilligede beløb udbetales EFTER indsendelse af dokumentation i form af foto/video fra aktiviteten, PR materiale/SoMe aktivitet og evt. links til pressedækning samt en kort beskrivelse af aktiviteten, deltagerantal og regnskab, der dokumenterer min. 50 % egen-/medfinansiering.
Dokumentation, beskrivelse og regnskab skal du sende til ALSANG 2020 senest 4 uger efter afholdelse af dit arrangement eller projekt.
Der er to ansøgningsfrister.
Frist for indsendelse af ansøgning er hhv. d. 15. september 2019 og 15. januar 2020.
I tildelingen af støtte lægger vi, udover de fem indsatsområder beskrevet nedenfor, vægt på:
- Aktiviteter, der synliggør, understøtter og skaber engagement omkring ALSANG 2020’s formål.
- Aktiviteter, der skaber opmærksomhed på frihed, fremtid og fællesskab og understøtter en positiv udvikling af fællessangskulturen.
- Aktiviteter, der markerer 75 året for Danmarks befrielse.
- Aktiviteter, der bygger bro mellem folk/organisationer og styrker og udvikler nye fællesskaber/partnerskaber.
- Aktiviteter, der når vidt ud og favner mange og gerne mangfoldige befolkningsgrupper.
Det er en forudsætning for bevilling af støtte til dit fællessangsarrangementet eller -projektet, at det har fokus på mindst ét, men meget gerne flere af følgende fem indsatsområder:
-
- Nye målgrupper – Aktiviteter som får flere og nye målgrupper til at deltage i fællessang, og som meget gerne kobler flere målgrupper (på tværs af generationer, kulturer, etniciteter, virksomheder, foreninger osv.).
- Nye steder – Lad fællessangen komme ud til steder den kun sjældent eller ikke plejer at komme ud til: Eksempelvis i svømmehaller, fabrikker, i kostalden, på toppen af huse, ved fyrtårne, bavnehøje og andre landemærker, ved (kultur-)historiske lokationer, på sygehuse, væresteder, ghettoområder, forsømte/glemte steder, i fængsler, på broer, i transportmidler.
- Nyt repertoire – Fokus på fornyelse og udvikling af fællessangsrepertoiret. Eksempelvis at der synges sange, som er skabt inden for de sidste få år eller er helt nye og skabt til denne anledning. Fornyelsen kan også ligge i, at en forsamling af folk, som normalt synger én type sange, nu giver sig i kast med en helt anden type sange. Måske vil I eksperimentere med hvilke sange man overhovedet kan bruge til fællessang?
- Nye former – Fællessang som eksperimenterer med formen og rammerne for og formidlingen af fællessang. Det er her, hvor I bryder med den “normale” måde at mødes og synge fællessang på, og så er det op til jer at definere “det normale” og derefter bryde med det. Lav grundforskning inden for fællessang. Det kunne også være eksempelvis ved inddragelse af særlig teknologi eller brug af tværmedielle platforme, involvering af jeres lokalradio, droneoverflyvning af et kystnært fællessangsarrangementet som bliver til en fed video, udvikling af en app som kan noget med fællessang eller noget helt syvende.
- Aktiviteter for og af unge i alderen 15-25 år – Fællessangsaktiviteter og -projekter arrangeret af og primært for unge i alderen 15-25 år. Dog må deltagelse i selve aktiviteten også meget gerne være åben for andre aldersgrupper.
Vi støtter IKKE eksisterende aktiviteter, arrangementer og projekter, som ville kunne realiseres uden støtte fra denne pulje.
Desuden gives der ikke støtte til kommercielle begivenheder, partipolitiske aktiviteter, driftsudgifter samt projekter, der ikke involverer en høj grad af frivillighed.
Dit fællessangsarrangement eller -projekt skal ligge i perioden 1. januar – 1. juni 2020.
Arrangementer og projekter på Bornholm kan dog undtagelsesvist søge støtte til aktiviteter efter 1. juni 2020, da 75 året for Bornholms befrielsesdag først er d. 5. april 2021.
Husk at indtaste dit arrangement i ALSANG Kalenderen her på hjemmesiden.
Det er et krav for bevilling af støtte, at du efter arrangementets/projektets afholdelse kan dokumentere følgende former for kommunikation:
- Aktiviteten skal kommunikeres tydeligt som en ”ALSANG 2020” aktivitet. Ifm. markedsføring og annoncering af aktiviteten krediteres ALSANG og Nordea-fonden med følgende formulering: ”Projektet er realiseret med støtte fra ALSANG 2020 og Nordea-fonden.”
- ALSANG logo og Nordea-fonden logo skal fremgå på plakater, annoncer, pressematerialer, tryksager o.l. Download logo-pakke for ALSANG støttede projekter på www.alsang.dk og Nordea-fonden logo på www.nordeafonden.dk/logo.
- Aktiviteten skal oprettes i ALSANG Kalenderen senest 1 måned inden aktiviteten finder sted.
Vi opfordrer i øvrigt til følgende kommunikationsaktiviteter, da disse gensidigt vil skabe en større synlighed og opmærksomhed både på jeres lokale aktivitet og på projektet ALSANG 2020 som helhed.
Vi opfordrer til at I:
- Opretter arrangementet/projektet som en Facebook-begivenhed.
- Tagger hhv. ALSANG og Nordea-fonden i opslag på SoMe (Facebook, Instagram oa.). Dette gøres ved at bruge hashtaggene: #alsang, #alsang2020, #nordea-fonden og #spildansk
- Skriver og udsender pressemeddelelse til lokale medier.
- Nævner fra scenen/i åbningstaler e.l., at “arrangementet er en del af ALSANG 2020”.
- Tænker over hvordan jeres projekt/arrangement kan formes og formidles, så det bliver relevant/interessant for andre end dem, der deltager. Overvej om og hvordan jeres arrangement kan vække fascination, provokation eller identifikation - det er her, det typisk bliver relevant for de større medier at dække en begivenhed, og det er her muligheden for ringe i vandet for alvor kan opstå.
Du får svar på din ansøgning senest 2 måneder efter fristens udløb. Det er IKKE muligt at få en begrundelse ved afslag.
Senest 4 uger efter aktivitetens afholdelse skal du indsende en kort beskrivelse af projektets forløb, deltagerantal, kommunikationsaktiviteter samt overordnet regnskab. Denne afrapportering foregår via en online formular. Støttemodtagere får tilsendt direkte link til denne formular via mail.
Det er en forudsætning for udbetaling af det bevilligede støttebeløb at afrapportering indsendes rettidigt.
Støttebeløbet udbetales senest fire uger efter formularen til afrapportering er udfyldt og indsendt såfremt projektet fortsat lever op til kriterierne for støttebevilling, som de er beskrevet i denne vejledning og i bevillingsbrevet.
Støttemodtagere kan blive bedt om at eftersende dokumentation på PR materialer o.l. samt evt. dokumentationsmaterialer.
- Olav Hesseldahl, Engagementsdirektør Ungdomsbureauet
- Antoine Améaume, Festivalleder Kulturhavn
- Trine Bang, Direktør Kulturmødet
- Ricco Victor, Direktør Spil Dansk
- Astrid Vadgaard Christensen, Projektkoordinator ALSANG 2020