Indlæser Arrangementer

« All Arrangementer

Tilbage til kalenderen
  • Denne arrangement er allerede afholdt.

Alsang i Esehaven

4. maj 2020 @ 17:00 - 18:00

Beskrivelse

Kom og vær med til at fejre 75-året for Danmarks befrielse med fællessang i Esehaven.

I besættelsens første år samlede danskerne sig over hele landet til store alsangstævner, hvor sammenholdet og den danske nationalfølelse var i højsædet. Også Befrielsen 1945 blev fejret med sang – i Esbjerg i Vognsbølparken og i Ribe på Slotsbanken.

I 75-året for Danmarks befrielse samles folk igen over hele landet for sammen at hylde demokrati, frihed og fællesskab ved en lang række alsangsarrangementer. I Esbjerg mødes vi i Esehaven, hvor Rørkjærkoret synger for og Ungdomssymfoniorkestret akkompagnerer, når vi samles – gamle som unge – for i fællesskab at fejre “at det blev forår og Danmark frit”.

Biblioteket inviterer i samme forbindelse til Book Talk om besættelsestiden kl. 16.00-16.45 og efter fællessangen åbner Esbjerg Museum dørene til levende Leo Mathiassen-swingmusik, en skål varm rationeringsmad og et kik i udstillingerne “Modstand” og “BESAT Esbjerg 1943”.

Arrangementet afholdes samarbejde med Esbjerg Kulturskole, Esbjerg Byhistoriske Arkiv, Esbjerg Bibliotek, Historisk Samling fra Besættelsestiden/Sydvestjyske Museer, Ældresagen i Esbjerg og MYRTHUE – Esbjerg Kommunes Skoletjeneste.

Målgruppe: Voksne og børn fra ca 10 år.

Detaljer

Dato:
4. maj 2020
Tidspunkt:
17:00 - 18:00
Pris:
Gratis

Sted

Esehaven, bag Esbjerg Museum
Torvegade 45 6700, Esbjerg + Google Map
Telefon:
41210113

Stedtype

Andet

Målgruppe

Børn i alderen 6-15 år, Unge, Voksne, Ældre

Genrer

Højskolesange

Kategori

Foredrag, Fællessang, Kor, Syng med koncert

Er arrangementet offentligt?

Offentligt